Bakancsos turizmus

A szentgotthárdi kistérség, valamint az Őrség, földrajzi adottságainak és történelmi emlékeinek köszönhetően egy igazi gyöngyszem Magyarország legnyugatibb csücskében, mi több, ez a vidék ad otthont az ország leggazdagabb lepkefaunájának. A hűvös erdők, gyógynövényekben gazdag rétek ölelésében fekvő terület kiváló lehetőségeket nyújt mind a kikapcsolódni vágyóknak, mind az aktív pihenés szerelmeseinek. Járja be a térséget gyalog, vagy kerékpáron és érezze a természet harmóniáját!

 

Gyalogtúra útvonal ajánlatunk:

 

1. számú túra: „Őrvidéki Piros”

Útvonal:

  • Zalalövő - Hegyhátszentjakab - Szaknyér - Kisrákos - Ispánk - Kondorfa - Farkasfa Kétvölgy - Felsőszölnök - Zsidahegy - Szentgotthárd.
  • Jelzés: piros sáv, táv: 68 km

 

A térségben található műemlékek, illetve műemlék jellegű objektumok:

Szalafő, Pityerszer - Szabadtéri Múzeum

Őriszentpéter, Templomszer - Rk. műemléktemplom

Pankasz - Szoknyás harangláb

Kercaszomor - Szomoróci harangláb

Magyarszombatfa - Fazekasház

Velemér - Rk. műemléktemplom

  • Szlovénia, Kapornak (Krplivnik) - Őrségi Néprajzi Gyűjtemény

 

 

2. számú túra

Felsőszölnökről, a falu központjából indul és a páratlan természeti értékekkel bíró Hampó völgyön keresztül halad a Hármashatár tanösvényen, amelyen eljuthatunk egészen a Hármashatár kőig.

 Útvonal:

  • Felsőszölnök Hármashatár
  • Jelzés: piros háromszög,táv: 3,8 km
 

 

3. számú túra

Apátistvánfalava, Orfalu és Kétvölgy, e három Rába-vidéki kisfalu leginkább természeti értékekben gazdag: a bükkösök, luccfenyvesek által körülölelt táj ritka és értékes növényeknek, változatos állatvilágnak ad otthont. A festői környezetben elhelyezkedő orfalui Fekete-tó egy egyedülálló lápvidék, sajátos élővilággal, mely szigorúan védett.

 Aki Kétvölgy szépségét, igazi értékeit akarja megismerni, annak érdemes végigjárnia a településen lévő „Réti orchideák tanösvény” állomásait.

Kiinduló- és végpont: kétvölgyi buszforduló

  • Táv: 6 km

 

 

A turisták számára lehetőség nyílik az Őrségben és a Vendvidéken a különböző teljesítménytúrák teljesítéséhez is, a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) szervezésében:

  • Sztancsik György
  • Tel.: (+36) 20/911-8719

www.orsegvendvidekteljesitmenyturak.besaba.com

orftan-10f03c15b1a0abd19cdb327cabaa6c81.JPG
DSC08947-d8a40f4c7499785e9c6e7bc788663375.jpg
_SIM5114-06ff8ab439fda1c4da7269536ea02c89.JPGVissza...